Registrovat Zapomenuté heslo
  • Kategorie
  • Děti
  • Maminky
  • Tatínci
  • Ostatní
  • Členství
  • Reklama
  • Kontakt

Dýně Hokkaido s ořechy a medem

Dýně je vynikají zelenina, která se dá připravit na sladko I na slano. Obsahuje mnoho zdravých látek, například hořčík, draslík, sodík, beta karoten, vlákninu, semínka jsou bohatá na zinek. Zralou dýni poznáte podle stopky. Ta by měla být zdřevnatělá s prasklinkami, slupka by měla být nepoškozená, tvrdá a matná. Plod by měl být těžší, lehčí je plný semínek. Dýní jsou desítky druhů. Pro vaření jsou ale nejvhodnější druhy Hokkaido, populární je i muškátová či máslová dýně. Při správném uskladnění vám dýně vydrží až čtyři měsíce. Potřeba je suché a chladné místo s teplotou okolo deseti stupňů Celsia.

Připravíme si velmi jednoduchý recept dýně na sladko

Ingredience:

  • 500–700g dýně Hokkaido
  • Med (lze použít i cukr krystal)
  • hrst oříšků – vlašské, piniové nebo kešu
  • bílý jogurt nebo kysaná smetana

Postup:

Na kousky nakrájenou, semen zbavenou a oloupanou dýni Hokkaido naskládejte do zapékací misky, polijte medem podle chuti a posypte oříšky. Nechejte zapéct v předehřáté troubě na 160 stupňů po dobu 30–35 minut. Po vyjmutí z trouby lze chuť zjemnit bílým jogurtem nebo kysanou smetanou. Místo medu můžete použít také cukr, smíchaný například s vanilkovým cukrem. Na povrchu dýní se vytvoří karamelová vrstvička.

01.07.2011 12:36:09

Autor: Iva Kučerová

Hodnotilo: 1

Komentáře

Končící aukceDalší zboží »

nebyly nalezeny žádné položky